کابل آلومینیوم نوعی از کابل برق است کهرسانای لازم برای انتقال جریان الکتریسیته را دارد و در مصارف الکتریکی اغلب در صنایع و توزیع برق استفاده میشود. به مرور با افزایش قیمت مس، به علت ارزانتر بودن، قیمت کابل برق آلومینیومی جایگزین مس شده و استفاده از آن در جهان گسترش مییابد. در توزیع برق از کابلهای آلومینیوم برای برق محلی، ساختمانسازی و خطوط انتقال نیرو به کار میبرند. نکته مهم در کابلهای آلومینیومی، مقدار مقاومت الکتریکی است که در آنها وجود دارد، یعنی کابلی که مقاومت الکتریکی کمتری داشته باشد، قابل استفادهتر است. کابل برق آلومینیوم به عنوان کابل هادی آلومینیومی، کابل برق با هادی آلومینیومی نیز نامیده میشوند. فلزهای مختلفی مثل فولاد، سرب، مس وآلومینیوم در صنعت کاربرد دارند که هر کدام با توجه به نوع کاربرد مزیتها و معایبی دارند. باور اغلب در مورد فلز آلومینیوم این است که چون مقاومت بالایی داردجایگزین مناسبی برای فلز مس نیستباعث کم شدن ولتاژ و همچنین بالا بردن دمای کابل میشود. ولی این گونه نیست و اگر نوع آلومینیومی بر اساس اصول سیم مس انتخاب شود، مشکلی پیش نمیآید. هر دو فلز هاادی آلومینیوم و هادی مس برای انتقال جریان الکتریکی کاربرد دارند. اما تفاوتهایی نیز با هم دارند.
مشاهده انواع سیم و کابل در فروشگاه سیم و کابل ستایش
پس از جنگ جهانی دوم به طور چشمگیری استفاده از این کابل گسترش یافت به طوری که امروزه شرکتها بیشتر تمایل دارند از آن برای ساخت و تولید خطوط برق، به ویژه در خطوط فشار ضعیف استفاده کنند.
اول صرفه اقتصادی قابل توجه این نوع کابلها در مقایسه با دیگر کابلها یعنی ارزانتر بودن آن و دومرسانایی بیشتر این کابل باعث انتقال بیشتر برق از طریق زیر ساختهای مشابه میشود. آلیاژهای آلومینیوم به طور عمده در ساخت قطعات میکروالکترونیکی و الکترونیکی و طور ویژه خازنها به کار میروند. بعضی کشورها حتی برای ستونهای خطوط برق از آلومینیوم استفاده میکنند.
در تولید ترانسفورماتور و موتورهای ولتاژ به صورت وسیعی از آلومینیوم استفاده میکنند و تولید آنتنها خصوصاً آنتن تلویزیون با استفاده از این کابل است.
در شبکه آب و برق از کابل و سیم آلومینیوم برای انتقال و توزیع برق استفاده میشود و از دیگر استفادههایی که انواع آن دارد، در سیمکشی ساختمانهای مسکونی، سیمکشی برخی هواپیماها، توزیع برق در خطوط محلی است.
از بهترین و مناسبترین کابلهای موجود کابل آلومینیومی است که تصور برخی بر این است که این کابل مقاومت زیادی دارد و آن را جایگزین خوبی برای کابل مسی نمیبینند؛ و میگویند افت ولتاژ در دمای زیاد باعث ایجاد مشکل در عملکرد کابل میشود کاملاً اشتباه است. در حقیقت دو کابل مسی و آلومینیوم عملکردی کاملاً مشابه دارند و از هر دوی آنها در انتقال و توزیع برق کاربرد دارند. این نوع کابلها یعنی نوع آلومینیومی از یک روکش هادی تشکیل شدهاند که جنس آن از فلز آلومینیوم است؛ که به دلیل مقاومتی که در مقایسه با کابل مس دارد، جریان الکتریکی را به راحتی از خود عبور میدهد. ویژگی خوب دیگری که دارد وزن کم آن است که میتوان به راحتی آن را نصب کرد و با خاطری جمع در مکانهای زیادی از آن میتوان استفاده کرد که به طور مثال میتوان به نصب آن در تیر برق اشاره کرد. برای به دست آوردن وزن و اندازه کابل برق آلومینیومی باید سایز مقطع کابل را در ۰. ۲۷ ضرب کنید و آنچه که به دست آمد وزن کابل در هر متر است. NA حروف اختصاری هک شدهای است که نشان این نوع کابلها است. حرف N نشان استاندارد آن است که تعیین شده بر اساس استاندارد VDE DIN است و حرف A نشاندهنده جنس هادی آلومینیومی که مخفف دو کلمه Aluminium conductor است.
عمدهترین فرقی که بین کابل مس و آلومینیومی وجود دارد، قیمت و هزینه آنها است که با توجه به آنچه که گفته شد، قیمت سیم آلومینیومی همیشه در مقایسه با کابل مسی به طور تقریبی نصف یا حتی یک سوم است که آن را یک مزیت بهتر برای این نوع کابلها به شمار برد. عوامل مهمی که قیمت این نوع کابل را تحث تأثیر میگذارند، مقدار ولتاژ متغییر و متراژ کابل، برند، تعداد رشته، زره دار یا بیزره بودن را میتوان نام برد. واضح است که هر چه اندازه کابل بزرگتر باشد، به نسبت آن قیمت بالاتر میرود و قیمت کابلهای فشار متوسط از کابلهای فشار ضعیف بیشتر است. از جمله برندهای برجسته ایرانی که در زمینه تولید این نوع کابلها فعالیت دارند، میتوان یزد، مشهد، اصفهان، شهاب جم، ماهان و… را نام برد. برای گرفتن اطلاعات در مورد قیمت انواع کابل از جمله قیمت روز کابل آلومینیومی، قیمت کابل برق آلومینیومی زمینی و قیمت کابل آلومینیومی زمینی میتوان به فروشگاههای اینترنتی فعال در این عرضه مراجعه کرد و راهنمایی لازم را از آنها دریافت کرد تا متناسب با نیازی که دارید، جنس ارزان و با کیفیت خریداری کنید.
کابلهای آلومینیومی محصولی است که کاربرد و مزیتهای فراوانی دارد و پرمصرفترین کابل به شمار میرود که در برندها و اندازههای متفاوت ساخته و در بازار ارائه میشود و فروش بالایی دارد. در زمان خرید سایز مناسب از نکاتی که باید به آن توجه کرد، هدایت الکتریکی این کابلها به نسبت کابلهای کمتر است؛ پس هنگامی که قصد خرید کابلهای آلومینیومی را دارید، سایزی را تهیه کنید که یک الی دو سایز از کابلهای مسی بیشتر باشد که ولتاژ در مسیر افت نکند. همچنین هنگامی بهترین خرید را میتوان انجام داد که کالای انتخابی بر حسب مشخصات فنی از جمله مقدار ولتاژ، محل نصب و… ارزیابی شود. باید بدانید ولتاژ نامی، اندازه کابل و نوع آن تعیینکننده قیمت کابل است.برای خرید بهتر میتوانید با فروشگاه سیم و کابل ستایش تماص حاصل فرمایید. فروشگاه سیم و کابل ستایش نمایندگی فروش کابل آلومینیومی است.
فروش کابل آلومینیوم: 02133923167
همانند کابلهای دیگر، کابل آلومینیوم نیز انواعی دارند که از جهت روکش، سطح مقطع و اندازه متفاوت هستند. در اینجا به معرفی سه مورد از آنها که استفاده بیشتری دارند، میپردازیم.
این نوع از کابلها در محیطهای بیرونی مثل تیر برق و دکل به کار میروند و در سه دسته تقسیمبندی میشوند که هر یک کاربرد خود را دارد. کابل هوایی AAC، برای ولتاژ کم و متوسط کاربرد دارد و هادی آن آنیل نشده و با حفظ استاندارد به هم تابیده شده تا استحکام کافی برای نیروهای کششی در زمان نصب داشته باشد. کابل هوایی AAAC، از هادی با ولتاژ متوسط و رو به بالا تشکیل شده است و در کابل ACSR هادی آنیل نشده با طول تاب معین به دور سیم گالوانیزه پیچیده شده برای ولتاژهای قوی استفاده دارد.
کابل آلومینیومی افشان به طور معمول دو یا چند رشته افشان دارد که در نوع سبک آن عایق PVC از نوع D به کار رفته است، ولی عایقی که در کابل قدرت افشان آن است، از PVC از گروه A است. نوع قدرت آن جهت تأمین انرژی الکتریکی مکانهایی که احتمال صدمه مکانیکی کم است؛ مثل ساختمانها، زیر خاک، مصرف صنعتی به کار میرود نوع سبک این کابل در موارد مختلفی مثل وسایل برقی، اتصال لوازم خانگی، کابلهای ورودی و… که دو شاخه به طور ثابت به کابل نصب شده است، کاربرد دارد. خوب است بدانید که چون هادی آلومینیومی زودتر از هادی مسی با اکسیژن واکنش میدهد که منجر به زنگ زدگی و کاهش عمر کابل میشود، در نتیجه هادی مسی بهتر از کابل افشان آلومینیومی است. AF و MH علائمی است که روی کابل افشان آلومینیومی نوشته شده است که بر حسب استانداردهای بینالمللی و ایرانی IEC ۶۰۲۲۸ و ISIRI ۳۰۸۴ ساخته میشوند. به علت شکنندگی زیادی که فلز آلومینیومی دارد، استفاده از آن در کابل افشان مناسب نیست.
بروزرسانی 1401/04/01