زمانی که بخواهیم یک جریان الکتریکی را از یک مکان به مکان دیگر انتقال دهیم از قطعه نازک آلومینیومی یا مسی استفاده می کنیم که بر اساس نیاز ما قطر و متر متفاوتی دارد که در واقع این پارامترها همان سایز سیم را مشخص می کنند. در سیم ( بافه ) مس بهترین رسانا برای انتقال جریان الکتریکی است اما چون در طی این سال ها قیمت مس افزایش قابل توجهی داشته رسانای آلومینیوم بهترین جایگزین برای مس شده است؛
همانطور که گفته شد سیم های برق بیشترین کاربرد را در صنایع مختلف و استفاده های خانگی جهت انتقال جریان الکتریسیته را دارا می باشند. سیم های برق ساختمانی در مکانهایی که با ولتاژ مصرفی تا ۲۲۰ ولت کار میکنند مورد استفاده قرار میگیرند؛ سیمها دارای تنوع بالایی در سایز می باشد و سایز ۱ تا ۳۰۰ میلیمتر را شامل میشوند که شما می توانید در زمان خرید یکی از این اندازه ها را با توجه به نیاز و کاربرد مورد نظر انتخاب کرده و از فروشگاه سیم و کابل ستایش ( ستایش کابل ) سفارش دهید.
هادی به کار رفته در سیم، سطحی کاملا شفاف و براق دارد و دارای انعطاف پذیری بالایی می باشد یعنی در اثر خم و راست شدن، رشته های هادی نمی شکند زیرا در ساختمان داخلی این نوع از سیم ها تعداد زیادی سیم مسی نازکِ به هم تابیده شده وجود دارد که به دلیل داشتن انعطاف بالا در سیم کشی ساختمان بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت های تولیدی سیم، محصولات خود را به پنج دسته مختلف با کاربری های متنوع تقسيم و تولید میکنند که شامل انواع سيم های ساختمانی و ارت، سيم های اتوموبيلی، سيم سخت هوايی، سيم رانژه و سيم های تخت بدون روکش میشوند و از هرکدام آنها در مصارف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
نام گذاری سیم ها
برای نام گذاری سیم ها ها و کابل ها به مولفه هایی همچون نوع عایق ,جنس هادی,شکل هادی و … حروفی را نسبت داده اند که از کنار هم قرار گرفتن این حروف دقیقا می توان به نوع سیم و کابل و مورد مصرف آن پی برد. این حروف عباتند از :
N : «نشان دهنده سیم مسی نرم شده یا به عبارتی سیمی که طبق استاندارد VDE آلمان ساخته شده است»
Y : «عایق P.V.C دور هر رشته است»
S و Z : «علامت سیم های مخصوص»
F : «علامت سیم های نرم»
A : «برای سیم کشی داخل لوله ها»
M : «به مفهوم سیم های مقاوم در مقابل رطوبت است»